FOTO: Kako od odbačenih paleta napraviti jako lijep namještaj za vaš stan ili kuću…



Drvene palete koje služe za transport proizvoda mogu se relativno jednostavno preraditi u vrlo lijepe komade namještaja. Nije vam potrebno previše majstorskog znanja, a često su dovoljni sam trud i dobra ideja…
Palete se, da bi ispunile svoju osnovnu funkciju, prave od izdržljivog drveta i zato su u nekim slučajevima idealne za preradu u namještaj. Možete ih kupiti dosta jeftino ili čak dobiti potpuno besplatno.

Ideja da se od paleta pravi namještaj, naravno, nije nova – a mogu se iskoristiti za uređenje interijera, ali isto tako i vanjskih prostora.

Osim estetike i funkcionalnosti, ima i jedna dodatna prednost korištenja ovog materijala – ekologija. Riječ je o recikliranju drveta, čime se u određenoj mjeri spašavaju šume koje mnogi zovu “plućima našeg planeta”.

Od paleta možete napraviti stol, krevet, sofu, fotelju… zavisno od vaše kreativnosti kombinirati ih i s drugim materijalima.

Na fotografijama pogledajte neke od ideja kako možete od paleta napraviti lijep namještaj za unutrašnjost stana ili kuće, ili za dvorište…























0 comments: